Основно училище "Йордан Йовков"                         гр.Ямбол

 

Facebook

Търси

ЗАЕДНО В ИЗКУСТВАТА

  • 14/06/2023 07:27
  • |
  • 0 коментара
1 2 3 4 5
„Празник с патиланци – театър, музика и танци!“ – под това мото се проведе заключителното представително занятие на Театрално студио „Патиланци“ и Вокална група „Йо-хо-хо“ от ОУ „Йордан Йовков“ – Ямбол.
На сцената на Народно читалище „Зора-1945“ участниците в двете формации изнесоха ботата програма. Учениците от театралното студио представиха стихове от съвременни български поети, сценки, драматизация на приказката „Вълкът си е вълк“ и пиесата „Охлюви“ по произведението на Ран Босилек „Патиланско царство“. А певците и танцьорите от вокалната група очароваха публиката с чудесните си изпълнения на български народни песни и танци. Тракийско право хоро, „Трите пъти“, Дунавско хоро, песните „Нягол на Милка думаше“, „Походих, мамо, погледах“ са само част от репертоара на вокално-танцовата формация. Талантливите артисти, музикални изпълнители и танцьори заслужиха бурните аплодисменти на публиката. Много радостни емоции внесе и изпълнението на г-жа Анелия Андреева, което накара всички в залата да затанцуват.
Тържествената представителна изява отбеляза финала на едногодишната дейност на двете групи по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“. Ръководители на Театрално студио „Патиланци“ са Евдокия Янкова и Николина Георгиева, а на Вокална група „Йо-хо-хо“ – Таня Димитрова.
Празникът завърши с награждаване на участниците.