Основно училище "Йордан Йовков"                         гр.Ямбол

 

Facebook

Търси

УРОЦИ ПО РОДОЛЮБИЕ

  • 16/10/2023 15:35
  • |
  • 0 коментара
1 2 3 4 5
По време на престоя си в парк-хотел „Панорама“ – град Трявна ученици от V, VI и VII клас на ОУ „Й. Йовков“ – Ямбол преживяха изключително интересни и вълнуващи уроци – уроци по родолюбие. Те бяха изнесени от РК „Капитан Дядо Никола“ към Национално дружество „Традиция“. Председателят на клуба Т. Тодоров запозна учениците с интересни моменти от българската история, представи им стари бойни оръжия – стрели, лъкове, мечове, пушки и револвери. Децата имаха възможност да се докоснат до автентични пушки, използвани от българската, турската и руска армия по време на освободителната война. Богатата колекция от стари оръжия, военни униформи, предмети от бита и атрибути от Възраждането силно впечатли участниците. Те участваха във възстановка на битки, облечени в стари четнически и войнишки униформи, мелеха брашно с истински хромел - така, както е било едно време. Снимаха се в оригинални български носии от различни краища на България. Но най-голямата атракция за тях беше стрелбата с въздушна пушка и лък по мишени. В края на занятията всеки от участниците получи специална грамота.
Инициатор на уроците по родолюбие е туристическа агенция „Елиятур“ – организатор на туристическото пътуване до град Трявна по НП „България – образователни маршрути“.
В продължение на няколко часа учениците се пренесоха назад във времето, съпреживяха моменти от героичното ни минало, изпитаха невероятни емоции, които ще запомнят за цял живот.