Основно училище "Йордан Йовков"                         гр.Ямбол

 

Facebook

Търси

УЧЕНЕ ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯВАНЕ

  • 07/05/2024 10:12
  • |
  • 0 коментара
1 2 3 4 5
Участниците в клубовете по интереси „Приятели на книгата“ и „Приятели на природата“ от петите класове проведоха своите извънкласни занимания по време на учебна екскурзия до град Котел и село Жеравна. Те посетиха Природонаучния музей в града, където наблюдаваха различни видове растения, насекоми, сладководни и морски обитатели, птици и бозайници. Уредникът на музея запозна учениците с растителния и животински свят в Котленския край и с защитените от изчезване биологични видове.
По време на разходката в град Котел учениците се запознаха с важни моменти от живота и делото на котленските просветители и революционери – Георги Раковски, Софроний Врачански и Петър Берон.
В село Жеравна учениците посетиха родната къща на Йордан Йовков - патрон на нашето училище, научиха любопитни факти за неговия живот и се докоснаха до личните вещи на Йовков и на неговото семейство. Калдъръмените улички, красивите възрожденски къщи, старинни дюкяни, кафенета и чешми събудиха любопитството на учениците. Те бяха впечатлени и от вековната липа, намираща се в двора на църквата "Свети Николай" в Жеравна.
Учебната екскурзия до Котел и Жеравна даде на учениците не само знания, но и много положителни емоции и преживявания.