Основно училище "Йордан Йовков"                         гр.Ямбол

 

Facebook

Търси

ЕДНА НЕЗАБРАВИМА ЕКСКУРЗИЯ

  • 01/05/2023 20:44
  • |
  • 0 коментара
1 2 3 4 5
Ние, учениците от клубовете по интереси „Аз сред природата“ и „Приятели на книгата“, проведохме вчера нашата дългоочаквана екскурзия. И тя беше точно такава, за каквато мечтаехме – интересна, вълнуваща и запомняща се.
Първа спирка от маршрута ни беше комплекс „Аква Калиде“ в Бургаските минерални бани. Там разгледахме археологическите разкопки на древния град Терме, посетихме банята на Сюлейман Великолепни, където по време на 3D прожекцията научихме интересни факти за историята на Аква Калиде и минералните извори.
Много положителни емоции ни донесе разходката в замъка „Влюбен във вятъра“ в село Равадиново. Там в съзнанието ни оживяха сцени от любимите ни приказки и сякаш бяхме герои от тях.
Накрая посетихме красивия град Созопол. Там разгледахме пристанището, крепостната стена и стария град, превърнат днес в археологически резерват. Г-жа Георгиева ни поднесе любопитни факти за историята на града, за архитектурата на созополските къщи, запазени още от 18 и 19 век. А също и за остров Свети Иван, който имахме възможност да видим. Г-н Атанасов ни разказа за опасностите, които крие морето и как да оцеляваме в него.
Морето и Созопол ни очароваха много! Вкъщи отнесохме незабравими впечатления, много снимки и, разбира се, подаръци за семействата ни.
Изказваме благодарност към ръководството на училището, на г-жа М. Янчева и г-жа Н. Георгиева за чудесната екскурзия, която ни подариха. За нас това беше едно вълнуващо и незабравимо преживяване.
Учениците от VI б и VII в клас