Основно училище "Йордан Йовков"                         гр.Ямбол

 

Facebook

Търси

БЪЛГАРИЯ – ОБРАЗОВАТЕЛНИ МАРШРУТИ

  • 16/10/2023 15:32
  • |
  • 0 коментара
1 2 3 4 5
В периода 11-13 октомври ученици от ОУ „Йордан Йовков“ – Ямбол взеха участие в тридневна учебна екскурзия по Национална програма „България – образователни маршрути“. Целта на програмата е учениците да придобият знания чрез преживяване извън училището в реална среда. Образователният маршрут, по който пътуваха нашите ученици, беше: ШИПКА – ГАБРОВО – ТРЯВНА – ДРЯНОВО.
През първия ден от туристическото пътуване учениците посетиха храм-паметник „Рождество Христово“ в гр. Шипка, изкачиха се до величествения Паметник на свободата, а след това се озоваха в царството на смеха и забавленията - Дома на хумора и сатирата в Габрово. Вторият ден включваше разходка в красивия град Трявна и посещение на Даскаловата къща, Старото (Славейково) школо и музея на азиатското и африканско изкуство. Екскурзията завърши с посещение на Дряновски манастир и пещерата „Бачо Киро“.
Заедно със своите учители П. Куртева, В. Великова, Д. Попова и Н. Георгиева учениците прекараха три незабравими дни в хотел „Панорама“ – гр. Трявна. Изказваме благодарност на туристическа агенция „Елиятур“ / Eliyatour за чудесната организация, за интересните и вълнуващи уроци по родолюбие и за двете дискотеки, които ни подариха.