Основно училище "Йордан Йовков"                         гр.Ямбол

 

Facebook

Търси

30 години път към успеха

  • 20/11/2018 12:26
  • |
  • 0 коментара
1 2 3 4 5

      С юбилеен концерт и тържествен педагогически съвет приключиха празничните прояви, посветени на 30-годишния юбилей на ОУ „Йордан Йовков” – Ямбол.
     Празничният концерт се превърна в ярко, вълнуващо и запомнящо се събитие, което не остави никой равнодушен. Голямата зала на Читалище „Зора” се оказа тясна да побере възпитаници на училището от различни поколения, бивши и настоящи учители, родители и гости. Госпожа Мима Кондова – директор на училището откри юбилейния концерт с емоционално и завладяващо слово. Празничната програма представи богата палитра от поетични, музикални и танцови изяви. В нея взеха участие както ученици от ОУ «Йордан Йовков» (вокална группа «Йо-хо-хо» с худ.ръководител Таня Димитрова, групите за народно пене от І и ІV клас с ръководители Герга Гаванозова и Румяна Илиева, танцов състав «Зорница» с худ. ръководител Надежда Колева и други), така и гост-изпълнители: Калина Костова (бивша възпитаничка на училището и настоящ учител по музика), Ванеса Кючукова от школата по народно пеене към читалище „Зора”, танцова школа «All Steps-Всички стъпки” и Клуб за спортни танци „Тандем” към Младежки дом – Ямбол.
      В Артзалата на читалище „Зора” беше подредена изложба на тема „30 години - път към успеха”, включваща фотографии и изработени от учениците предмети.
На тържествения педагогически съвет, състоял се на 7 ноември в конферентната зала на хотел „Диана Палас” директорът на училището Мима Кондова чрез мултимедийна презентация представи историята и успехите на училището и награди изявени учители по случай юбилея. С плакет за цялостен принос в утвърждаването на името и престижа на училището беше удостоена Николина Георгиева. Почетен знак „Йордан Йовков” беше връчен на учителите Герга Гаванозова, Михаил Анастасов, Диана Цонева и Иванка Пенева.
      Сред официалните гости за юбилея бяха г-жа Илиана Бицова – заместник-кмет на Община Ямбол, проф. дпн Георги Иванов - бивш директор на училището, преподавател в Тракийски университет в Стара Загора, Юлия Върбанова – директор на НАОП – Ямбол, Невена Димитрова и Евдокия Янкова от читалище „Зора”, директори на ямболски училища и други.
      ОУ „Йордан Йовков” изказва най-искрени благодарности към всички, които уважиха юбилея и поднесоха поздравителни адреси и цветя: Община Ямбол, Народно читалище „Зора-1945”, НАОП – Ямбол, Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе”, ПГ по лека промишленост, екология и химични технологии, ПГ по подемна, строителна и транспортна техника, ОУ „Н.Петрини”, ОУ „П.Р.Славейков”, ОбУ „Д-р Петър Берон”, ДГ „Пролет” и др.