Основно училище "Йордан Йовков"                         гр.Ямбол

 

Facebook

Търси

В ПАМЕТ НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

  • 20/02/2020 13:48
  • |
  • 0 коментара
1 2 3 4 5

Интерактивно състезание се проведе днес в ОУ „Йордан Йовков”, посветено на Апостола на свободата. В него взеха участие три отбора - на пети, шести и седми клас.
Състезанието премина в няколко кръга. В първи кръг учениците решаваха интерактивен тест на компютър. Във втори кръг състезателите влязоха в ролята на изследователи и се докоснаха до исторически артефакти, свързани с революционната клетва. С ръкавици и превръзка на очите те разпознаха нейните символи – револвер, кама и библия. В трети кръг се включиха и ученици от ІV клас, които скачаха лъвски скок и завоюваха допълнителни точки за любимия си отбор.
Знанията и уменията на участниците се оценяваха от жури с председател Диана Цонева, заместник-директор на училището. Победител в състезанието стана отборът на пети клас. Грамотите връчи г-жа Мима Кондова – директор на ОУ „Й.Йовков”. Всички участници получиха и подарък – книга за Васил Левски.
Изпълнението на революционни и народни песни от Вокална група „Йо-хо-хо” внесе допълнителни емоции и приповдигнато настроение.