Основно училище "Йордан Йовков"                         гр.Ямбол

 

Facebook

Търси

В ПАМЕТ НА АПОСТОЛА

  • 22/02/2021 08:46
  • |
  • 0 коментара
1 2 3 4 5
За учениците от начален курс последните дни от седмицата минаха под знака на възпоминателни чествания по повод 148 години от гибелта на Апостола на свободата.
Учениците от вторите класове гледаха презентация и детска приказка за Васил Левски, четоха разкази и оцветяваха рисунки, свързани с живота на Апостола, писаха негови известни мисли и подредиха изложба с най-добрите свои творби.
Урок по родолюбие, посветен на героичната гибел на Апостола на свободата, проведоха и учениците от трети клас. Те пяха, рисуваха, изработиха табла, четоха за Левски и се състезаваха във физкултурния салон за най-добрия „лъвски скок”. От филма и презентацията, които гледаха, третокласниците научиха интересни факти за живота и делото на Васил Левски.
По интересен начин учениците от четвъртите класове също отбелязаха делото на Васил Левски. Те гледаха филм, решаваха кръстословица и задачи с пресмятане, които посочват важни дати от живота и дейността на Апостола. Те изработиха рисунки: Къкринското ханче, Левски с майката си, знамето и портрета на Левски. Подредиха табла с най-важните моменти от неговия живот.
Учениците от първи клас също отбелязаха 148-та годишнина от гибелта на Васил Левски – гледаха филм и слушаха разкази за делото на Апостола, проведоха патриотично междучасие за най-бърз, най-сръчен и най-ловък в състезателните игри. Разбира се, имаше и надпревара в лъвски скок! С голям ентусиазъм децата участваха в игрите и показаха волята си за победа. Всички ученици приеха посланието да бъдат истински последователи на Апостола – смели, честни, отговорни!