Основно училище "Йордан Йовков"                         гр.Ямбол

 

Facebook

Търси

В ЖЕРАВНА И КОТЕЛ

  • 18/04/2022 09:12
  • |
  • 0 коментара
1 2 3 4 5
В ЖЕРАВНА И КОТЕЛ
По време на учебна екскурзия до село Жеравна и град Котел се проведоха извънкласни занятия на групите по интереси „Приятели на книгата“, „В света на религиите“, Вокално-танцова група „Йо-хо-хо“ и „English is fun“ с ученици от V, VI и VII клас.
Участниците посетиха родната къща на писателя Йордан Йовков“, чието име носи нашето училище. Вълнуващо преживяване беше за тях да се докоснат до родния дом на големия български писател и да се запознаят отблизо с неговия живот и творчество.
Учениците посетиха и църквата „Свети Николай“ – важна част от архитектурно-историческия резерват Жеравна. Те научиха интересни факти за историята на храма, разгледаха интериора на църквата, стенописите и уникалния дърворезбен иконостас. Много впечатлени бяха от вековната липа в двора на храма. Посещението в Жеравна съвпадна с Лазаровден. Учениците имаха възможност да слушат църковни песнопения, посветени на християнския празник.
В град Котел участниците посетиха Природонаучния музей, който е един от най-богатите в България. В музея учениците от клуб „English is fun“ имаха възможност да обогатят речниковия си запас чрез овладяване на нови думи, свързани с наименования на растения, животни, птици и насекоми.