Основно училище "Йордан Йовков"                         гр.Ямбол

 

Facebook

Търси

Урок в музея

  • 25/04/2019 11:55
  • |
  • 0 коментара
1 2 3 4 5

УРОК В МУЗЕЯ

Ученици от ОУ „Йордан Йовков” взеха участие в открит урок по история в Националния музей на образованието – град Габрово на тема „Делото на Св. Св. Кирил и Методий и техните ученици”. Урокът беше проведен от музейни медиатори и преподавателя по история и цивилизации Анелия Андреева. Мероприятието е по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Музеите като образователна среда”.
По атрактивен начин учениците обогатиха своите познания за културно-историческото ни минало, свързано със святото дело на нашите първоучители. Те разгледаха богата експозиция от книги, учебни помагала и пособия на видни просветители, български книжовници, писатели и благодетели.
Любознателността на учениците бе стимулирана от възстановки на килийно и взаимно училище и участие в интерактивна беседа, в която учениците изписваха имената си и решаваха задачи от графичната система на глаголица и кирилица, редиха пъзели на смарт телевизор и отговаряха на въпроси от викторина, включваща въпроси за Светите братя Кирил и Методий и тяхното дело.
След проведения урок всички ученици изразиха своите лични впечатления и ги споделиха писмено. Получиха и специални награди от музея и похвали. След проведения урок групата поднесе цветя пред паметника на Васил Априлов.
Учебната екскурзия приключи с посещение на Дряновски манастир и пещерата „Бачо Киро”.