Основно училище "Йордан Йовков"                         гр.Ямбол

 

Facebook

Търси

НЕ НА НАСИЛИЕТО! ДА НА ТОЛЕРАНТНОСТТА!

  • 27/02/2020 09:22
  • |
  • 0 коментара
1 2 3 4 5

Всяка последна сряда от февруари се отбелязва Световният ден против тормоза в училище, известен като Ден на розовата фланелка. В нашето училище за пореден път честваме този ден под мотото „Не на насилието! Да на толерантността!” в знак на съпричастност към кампанията за намаляване на проявите на тормоз сред младите хора.
За тази цел инициирахме провеждането на конкурс за изработване на плакат за ученици от І–ІV клас и конкурс за изработване на компютърни презентации за V-VІІ клас. В инициативата се включиха и ученици от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” – гр. Стралджа, които днес бяха наши гости.
Залата, в която бяха представени презентациите, беше украсена с отличените плакати. Това бяха колективните творби на ІІ б, ІІ в, ІІ г, ІІІ в и ІІІ г клас, а също така индивидуалната творба на Айше Лефтерова от ІV а клас.
Презентациите на учениците бяха оценявани от жури в състав: председател – Мима Кондова (директор на ОУ „Й.Йовков”) и членове Жана Мишинева (заместник-директор на училището) и Веляна Атанасова (учител в ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” – гр. Стралджа). На първо място се класира Герга Янкова Атанасова (V а клас, ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”- Стралджа), ІІ място – Димитър Вярков Кирилов (V г клас, ОУ „Йордан Йовков” – Ямбол) и ІІІ място – Валя Бинева Христова (VІ а клас, ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” – Стралджа). Грамоти и предметни награди на отличените и на всички участници връчи г-жа Мима Кондова – директор на училището-домакин.
В програмата с песни и народни хора се включи и Вокална група „Йо-хо-хо”. Участниците в арт ателие „Вълшебство”, учениците от ученическия съвет и групата за целодневно обучение от V и VІ клас бяха изработили за гостите красиви мартенички.
Първата съвместна проява на двете училища премина в дух на приятелство, сътрудничество и толерантност. Надяваме се, че това партньорство ще продължи и за в бъдеще.